Effen Weg vzw Activiteiten

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken of mensen die het even wat moeilijker hebben (burn-out, depressie..). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat verse buitenlucht, een babbel of gewoon zin heeft in een gezonde wandeling door een mooie brok natuur is meer dan welkom. Kortom, iedereen is welkom. We bieden zowel wandelingen aan die laagdrempelig zijn, als wandelingen voor de meer ervaren stappers. Er is dus voor elk wat wils en de wandelingen zijn doenbaar voor iedereen. Er wordt steeds op een rustig tempo en in kleine groepen gewandeld. Onze wandelingen gaan zowel door op weekdagen als in het weekend. Om organisatorische redenen vragen we om steeds vooraf in te schrijven. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro/wandeling, leden kunnen het ganse jaar door zonder extra kosten deelnemen aan al onze activiteiten. Lees hier meer over het lidmaatschap bij Effen Weg. Sommige van onze wandelingen zijn rolstoelvriendelijk, dit wordt telkens vermeld in de beschrijving van de activiteit. Honden zijn steeds welkom, tenzij anders vermeld in de beschrijving, op voorwaarde dat die ten allen tijde aangelijnd blijven en geen hinder veroorzaken bij andere deelnemers. Indien u verder nog vragen heeft kan u ons steeds contacteren via info@effenweg.be

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 05/07/2019
14:00 - 16:30

Locatie
Oud-Smetlede

Categorieën


Begeleider Ides Hanssens (Wandel-initiator)

Afstand : 7,5 km (5,5 km + extra lus 2 km)
Reliëf : Overwegend vlak tot zeer licht hellend
Moeilijkheidsgraad : Gemakkelijk
Vertrekplaats : Cafe Sparrenhof Oud-Smetlede 100-9340 Oordegem (parkeergelegenheid)
Begeleider : Ides Hanssens, wandel-initiator, (0475/71.24.83) – ides@effenweg.be

Een tocht door de mooie Vallei van de Serkampse Beek. We wandelen onder meer doorheen het prachtige natuurgebied D’Heide, de hotspot waar er veel Kamsalamanders leven, maar ook de aangrenzende bossen zoals het Paelepelbos zijn een ideale habitat voor de beestjes. En bovendien is het heerlijk wandelen door deze groene vallei, een aanrader!

Over knuppelpaden doorheen het Paelepelbos

Op deze wandeling vind je een gevarieerd landschap van bossen, akkers, graslanden, heiderestanten en wastine-gemengde houtkanten. Wastine is een middeleeuws woord voor woeste, niet gecultiveerde, met struweel bedekte grond, tot de jaren ’60 droge en natte heide en nu vooral struikheide en brem.De zandgrond brengt ons ook meteen bij de boom- en rozenkwekerijen van het Wetterse.
Onderweg, vooral in het Paelepelbos merken we heel wat poelen op, ware kraamkamers voor amfibieën, hier vooral de kamsalamander, de grootste onder de amfibieën, vrouwtjes kunnen wel 20 cm groot worden. Hij dankt zijn naam aan de getande rugkam die het mannetje in de lente ontwikkelt. Mannetje en vrouwtje hebben een fel oranje-rood buikje. Het is een zogenaamde ‘paraplu-soort’, door zijn bescherming worden ook tal van andere dieren zoals juffers en libellen beschermd. Na de wandeling kan er rustig nagenoten worden met een drankje en een babbel in café Sparrenhof waar we onze wagen hebben achtergelaten

.

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronische zieken en mensen die even niet meer zo goed in hun vel zitten (burn out, depressie,…). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen door een mooie brok natuur is meer dan welkom. Graag vooraf inschrijven. Vermeld bij je inschrijving in het vak opmerkingen aan welke afstand je wil deelnemen. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt. Lees hier meer over het lidmaatschap bij Effen Weg.

Wenst u nog meer info? Aarzel niet en mail ons op info@effenweg.be of contacteer rechtstreeks de begeleider via ides@effenweg.be of 0475/71.24.83

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer: de halte Oud-Smetlede wordt enkel bediend door belbussen. Carpoolen is de beste manier om ter plekke te geraken.

Carpoolen

Geen of moeilijke verbinding met het openbaar vervoer? Rij je alleen met de wagen naar de plaats van het vertrek? Bekijk dan zeker even onze Facebookgroep ‘Carpoolers van Effen Weg’ , waar vraag en aanbod kan geplaatst worden. Zo helpen we elkaar én het milieu!

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.