Effen Weg vzw Activiteiten

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken of mensen die het even wat moeilijker hebben (burn-out, depressie..). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat verse buitenlucht, een babbel of gewoon zin heeft in een gezonde wandeling door een mooie brok natuur is meer dan welkom. Kortom, iedereen is welkom. We bieden zowel wandelingen aan die laagdrempelig zijn, als wandelingen voor de meer ervaren stappers. Er is dus voor elk wat wils en de wandelingen zijn doenbaar voor iedereen. Er wordt steeds op een rustig tempo en in kleine groepen gewandeld. Onze wandelingen gaan zowel door op weekdagen als in het weekend. Om organisatorische redenen vragen we om steeds vooraf in te schrijven. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro/wandeling, leden kunnen het ganse jaar door zonder extra kosten deelnemen aan al onze activiteiten. Lees hier meer over het lidmaatschap bij Effen Weg. Sommige van onze wandelingen zijn rolstoelvriendelijk, dit wordt telkens vermeld in de beschrijving van de activiteit. Honden zijn steeds welkom, tenzij anders vermeld in de beschrijving, op voorwaarde dat die ten allen tijde aangelijnd blijven en geen hinder veroorzaken bij andere deelnemers. Indien u verder nog vragen heeft kan u ons steeds contacteren via info@effenweg.be of op het nummer 0472/57.71.19

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 23/10/2019
14:00 - 17:00

Locatie
NMBS station Oostende

Categorieën Geen Categorieën


Begeleidster Ann Laurens

Afstand: 6 km
Relief: Voornamelijk vlak
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig, voor de beginnende stapper
Vertrekpunt : NMBS station Oostende, Natiënkaai 1, 8400 Oostende
Begeleidster: Ann Laurens (0496816110) – ann-l@effenweg.be

Op deze  wandeling aan zee verkennen we een minder gekend stukje Oostende, gelegen aan de overkant van de havengeul. Je kan de witte vuurtoren met blauwe golven reeds van in de verte zien. Het is er heerlijk rustig, afgescheiden door de drukke stad. Ideaal gebied voor een mooie Effen Weg tocht!

De blauwwitte vuurtoren zie je al van ver staan!

We vertrekken aan het NMBS station van Oostende, volgen een stukje kaai en nemen het overzetbootje( gratis ) om aan de overkant te geraken. Daar kruisen we de sluizen en wandelen we richting Bredene doorheen de duinen richting Fort van Napoleon en keren terug langs het strand of de dijk ( afhankelijk van de getijden ). Fauna en flora zijn alom tegenwoordig ( blauwe zeedistel, zeeraket, scholeksters, meeuwen, strandlopertjes,duinpiepers….) Honger en dorst kunnen we lessen in een leuke strandbar. We sluiten onze wandeling af met de overzet en keren zo terug naar het station. Honden zijn toegelaten, op voorwaarde dat ze ten allen tijde aangelijnd blijven.

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken en voor mensen die het even wat moeilijker hebben (burn-out, depressie, stress,…). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen door een mooie brok natuur, is meer dan welkom. Graag inschrijven vooraf, het aantal deelnemers is beperkt. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt. Lees hier meer over het lidmaatschap bij Effen Weg.

Wenst u nog meer info? Aarzel dan niet en mail ons op info@effenweg.be of contacteer rechtstreeks de begeleidster via ann-l@effenweg.be of 0496 81 61 10

Voor wie met de wagen komt, er is een gratis randparking aan de velodroom, Maria hendrikapark. Daar is het nog 1 km stappen tot aan het station. Ofwel kan men de auto kwijt in een van de vele betalende parkings.

Openbaar vervoer

Het NMBS-station van Oostende is heel vlot bereikbaar vanuit alle uithoeken van het land. Alsook via de Kusttram, die de ganse kustlijn bedient.

Carpoolen

Geen goede verbinding met het openbaar vervoer? Rij je alleen in de wagen naar het vertrekpunt? Bekijk dan zeker even onze Facebookgroep ‘Carpoolers van Effen Weg’, waar vraag en aanbod kan gedeeld worden. Zo helpen we elkaar én het milieu!

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.