Effen Weg vzw Activiteiten

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken of mensen die het even wat moeilijker hebben (burn-out, depressie..). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat verse buitenlucht, een babbel of gewoon zin heeft in een gezonde wandeling door een mooie brok natuur is meer dan welkom. Kortom, iedereen is welkom. We bieden zowel wandelingen aan die laagdrempelig zijn, als wandelingen voor de meer ervaren stappers. Er is dus voor elk wat wils en de wandelingen zijn doenbaar voor iedereen. Er wordt steeds op een rustig tempo en in kleine groepen gewandeld. Onze wandelingen gaan zowel door op weekdagen als in het weekend. Om organisatorische redenen vragen we om steeds vooraf in te schrijven. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro/wandeling, leden kunnen het ganse jaar door zonder extra kosten deelnemen aan al onze activiteiten. Lees hier meer over het lidmaatschap bij Effen Weg. Sommige van onze wandelingen zijn rolstoelvriendelijk, dit wordt telkens vermeld in de beschrijving van de activiteit. Honden zijn steeds welkom, tenzij anders vermeld in de beschrijving, op voorwaarde dat die ten allen tijde aangelijnd blijven en geen hinder veroorzaken bij andere deelnemers. Indien u verder nog vragen heeft kan u ons steeds contacteren via info@effenweg.be

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 07/09/2020
14:00 - 16:30

Locatie
Café De Ster

Categorieën


Begeleider : Antoon De Loof

Afstand : 7 km
Reliëf : Vlak en soms een kleine helling
Moeilijkheidsgraad : Makkelijk, voor ervaren stappers                                               
Vertrekpunt : Café De Ster , Brusselsesteenweg 19- 9230 Wetteren/Kwatrecht
Begeleider : Antoon De Loof (0486/73.59.10) – antoon@effenweg.be

We wandelen langs Trage Wegen en ontdekken de mooiste plekjes van Kwatrecht en Melle! Afwisselend bos, water, kastelen en open landschappen. Een mooie natuurwandeling!

Over prachtige trage wegen doorheen een open landschap in Kwatrecht.

Men spreekt terecht van de groene long van Melle, waar het rustig wandelen is.
Het parcours van deze wandeling loopt onder andere langs de Gondebeek, de landelijke Kalverhaegestraat, de kastelen Ter Camere en het kasteel De Bueren van kunstenaar Wim Delvoye! Dit waterkasteel uit de 16de eeuw is omringd door brede vierkante binnengrachten. Aan de achterzijde van het kasteel valt deze walgracht (ten zuidoosten) samen met de buitenste omgrachting.De Gondebeek, die tijdens de wandeling nooit veraf is en die wij regelmatig dwarsen, vloeit in Gontrode samen met de Molenbeek en mondt uit in de Schelde ter hoogte van het College der paters Jozefieten.
Verder wandelen we langs de “bassins”. Die eigendom zijn van de N.M.B.S voor het aanleggen van de nabijgelegen spoorwegbermen. Deze visrijke putten worden verhuurd aan vissersverenigingen. Rechtdoor via een smal paadje bevinden we ons in het natuurgebied “de Bueren” aan de rand van het Geerbos, met een verwilderde tuin waar schuil- en nestplekken gecreëerd worden voor allerlei insecten en o.a. vogels en amfibieën. Verderop zien we de watertoren van Melle. Via kronkelende paden en boswegels komen we terug aan bij het eindpunt van de wandeling. Na de wandeling gaan we , voor degenen die dat wensen, samen iets drinken en gezellig napraten in een plaatselijk café.

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken en mensen die even minder goed in hun vel zitten (burn-out, depressie, stress,…). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen door een mooie brok natuur is meer dan welkom. Graag vooraf inschrijven, de plaatsen zijn beperkt. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt. Lees hier meer over het lidmaatschap bij Effen Weg.

Wenst u nog meer info? Aarzel niet en mail ons op info@effenweg.be of contacteer rechtstreeks de begeleider via antoon@effenweg.be of 0486 73 59 10

Openbaar vervoer

Vlakbij de parking bevindt zich de bushalte “station Kwatrecht”, deze wordt bediend door :

  • Bus 28 : Gent-Melle-Wetteren-Dendermonde
  • De trein NMBS Zeebrugge naar Mechelen, vanaf station Gent Sint Pieters en station Gent Dampoort

Bekijk de routeplanner van De Lijn voor de gedetailleerde dienstregeling.

Carpoolen

Geen goede verbinding met het openbaar vervoer? Rij je alleen in de wagen naar het vertrekpunt? Bekijk dan zeker even onze Facebookgroep ‘Carpoolers van Effen Weg’, waar vraag en aanbod kan gedeeld worden. Zo helpen we elkaar én het milieu!

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.