Effen Weg vzw Activiteiten

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken of mensen die het even wat moeilijker hebben (burn-out, depressie..). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat verse buitenlucht, een babbel of gewoon zin heeft in een gezonde wandeling door een mooie brok natuur is meer dan welkom. Kortom, iedereen is welkom. We bieden zowel wandelingen aan die laagdrempelig zijn, als wandelingen voor de meer ervaren stappers. Er is dus voor elk wat wils en de wandelingen zijn doenbaar voor iedereen. Er wordt steeds op een rustig tempo en in kleine groepen gewandeld. Onze wandelingen gaan zowel door op weekdagen als in het weekend. Om organisatorische redenen vragen we om steeds vooraf in te schrijven. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro/wandeling, leden kunnen het ganse jaar door zonder extra kosten deelnemen aan al onze activiteiten. Lees hier meer over het lidmaatschap bij Effen Weg. Sommige van onze wandelingen zijn rolstoelvriendelijk, dit wordt telkens vermeld in de beschrijving van de activiteit. Honden zijn steeds welkom, tenzij anders vermeld in de beschrijving, op voorwaarde dat die ten allen tijde aangelijnd blijven en geen hinder veroorzaken bij andere deelnemers. Indien u verder nog vragen heeft kan u ons steeds contacteren via info@effenweg.be

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 24/03/2023
14:00 - 16:15

Locatie
De Vroente

Categorieën


Afstand : 6.5 km
Reliëf : Vlak
Moeilijkheidsgraad : Makkelijk
Vertrekpunt : aan “De Vroente”(Putsesteenweg 129, 2920 Kalmthout).  We vertrekken aan de parking naast het kanon uit WO2 (net bij de hoofdweg).
Begeleider : Dirk Flies (0488/997.787)dirk@effenweg.be

Op deze wandeling nemen we jullie mee in één van de mooiste en grootse natuurgebieden van Vlaanderen. Dit diverse en dynamische landschap ligt aan weerszijden van de Belgisch-Nederlandse grens en omvat ongeveer 60 km². Het bestaat uit heide, vennen, bossen en duinen.

Wandelen in de Kalmthoutse heide

Dit is een van de oudste en grootste natuurreservaten van Vlaanderen. Het is een zeldzaam relict van het eens zo uitgestrekte Europese heidelandschap. Kom de minder bewandelde paden en mooiste hoekjes van deze “achtertuin van de Antwerpenaren” ontdekken .  Trek je wandelschoenen aan en laat je verrassen door dit Kempens pareltje. Klim eens op een van twee nieuwe uitkijktorens en geniet van het uitgestrekte landschap.

Stevig en liefst waterdicht schoeisel wordt aangeraden.  Honden zijn aangelijnd toegelaten.

Aangezien de wandeling ook bij regen doorgaat is regenkledij een goed idee (afhankelijk van de weersverwachting voor die dag).

Achteraf kan er iets gedronken worden op amper 50m van het vertrek/eindpunt.

 Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken en mensen die even minder goed in hun vel zitten (burn-out, depressie, stress,…). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen is meer dan welkom. Graag inschrijven vooraf. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt. Lees hier meer over het lidmaatschap van Effen Weg 

Openbaar vervoer

Met de trein

  • Neem de trein naar station “Heide” en wandel de 1,5 km tot het vertrekpunt.
  • Stippel je route uit op de routeplanner van de NMBS

Carpoolen:

  • Geen goede verbinding met het openbaar vervoer? Rij je alleen in de wagen naar het vertrekpunt? Bekijk dan zeker even onze Facebookgroep ‘Carpoolers van Effen Weg’, waar vraag en aanbod kan gedeeld worden. Zo helpen we elkaar én het milieu!

Wenst u in te schrijven registreer je dan onderaan via de ‘reserveringen’ of wenst u meer info over deze wandeling, neem dan rechtstreeks contact op met de begeleider: Dirk Flies – dirk@effenweg.be  Algemene informatie of eventuele opmerkingen kan je sturen naar info@effenweg.be

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.