Effen Weg vzw Activiteiten

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken of mensen die het even wat moeilijker hebben (burn-out, depressie..). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat verse buitenlucht, een babbel of gewoon zin heeft in een gezonde wandeling door een mooie brok natuur is meer dan welkom. Kortom, iedereen is welkom. We bieden zowel wandelingen aan die laagdrempelig zijn, als wandelingen voor de meer ervaren stappers. Er is dus voor elk wat wils en de wandelingen zijn doenbaar voor iedereen. Er wordt steeds op een rustig tempo en in kleine groepen gewandeld. Onze wandelingen gaan zowel door op weekdagen als in het weekend. Om organisatorische redenen vragen we om steeds vooraf in te schrijven. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro/wandeling, leden kunnen het ganse jaar door zonder extra kosten deelnemen aan al onze activiteiten. Lees hier meer over het lidmaatschap bij Effen Weg. Sommige van onze wandelingen zijn rolstoelvriendelijk, dit wordt telkens vermeld in de beschrijving van de activiteit. Honden zijn steeds welkom, tenzij anders vermeld in de beschrijving, op voorwaarde dat die ten allen tijde aangelijnd blijven en geen hinder veroorzaken bij andere deelnemers. Indien u verder nog vragen heeft kan u ons steeds contacteren via info@effenweg.be

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 23/11/2023
13:30 - 15:30

Locatie
Sint-Annabos

Categorieën


Gerd Peremans

Begeleidster : Gerd Peremans – Natuurpuntranger

Afstand : 5km
Reliëf : vlak
Moeilijkheidsgraad : makkelijk, voor de startende stapper
Vertrekplaats : Parking Plaasjkaffee, wandeldijk 1, 2050 Antwerpen
Begeleider : Gerd Peremans (0475 67 39 26) – gerd@effenweg.be

Het St-Annabos op Linkeroever, voor sommigen een wandelbos, voor anderen een ordinair en vuil populierenbos, wordt bedreigd door de aanleg van de Oosterweelverbinding. Het 60 jaar oude bos, dat ca. 100 ha groot is, en voor een groot deel uit oude populierenbestanden bestaat, bezit nochtans een ongekende rijkdom aan planten, vogels, insecten en zoogdieren.

Heerlijk wandelen door het Sint-Annabos

De laatste 20 jaar is dit bos niet of nauwelijks beheerd, waardoor er vrij veel dood hout aanwezig is (met o.a. veel tonderzwammen) en er meer variatie in het bos komt: open plekken, natuurlijke verjonging… Het is dan ook erg populair bij wandelaars, fietsers en ruiters.

We vertrekken aan de Schelde en lopen tot aan het afgesloten gedeelte.  Dan maken we een lus richting Charles De Costerlaan. Voor het merendeel langs kleine onverharde bospaadjes.  We passeren enkele zitbanken waar gepauseerd kan worden. Er wordt op een rustig tempo gewandeld, doch niet geslenterd, en onderweg wordt er op tijd even gepauzeerd. Dit is een ideale wandeling voor beginnende wandelaars, maar ook de meer ervaren stappers of natuurliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken.

Achteraf kan er nog iets gedronken worden in het Plaasjkaffee.

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken en mensen die even minder goed in hun vel zitten (burn-out, depressie,…). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan stappen door een mooie brok natuur is meer dan welkom. Graag inschrijven vooraf, de plaatsen zijn beperkt. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt. Lees hier meer over het lidmaatschap bij Effen Weg.

Wenst u nog meer info? Aarzel niet en mail ons op info@effenweg.be of contacteer rechtstreeks de begeleidster via gerd@effenweg.be of 0475 67 39 26

Openbaar vervoer

De locatie van vertrek is te bereiken met bus 36 vanaf de Franklin Rooseveltplaats te Antwerpen, vlakbij het centraal station. De rit duurt ongeveer 15 minuten.

Carpoolen

Geen of slechte verbinding? Rij je in een lege auto naar het vertrekpunt? Op onze Facebookgroep Carpoolers van Effen Weg kan je terecht met vraag en aanbod.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.